Agatka gotuje i smakuje

Wpis

czwartek, 05 października 2017

Puree z dyni

puree

puree

 

Puree z dyni można wykorzystać do zupy, farszów, wypieków ciast, czy pieczywa.Możemy je zapasteryzować w słoikach, bądź zamrozić. Nie wymaga dużego wysiłku, a na zimę będzie jak znalazł :-)

 

Składniki:

dynia

 

Wykonanie:

Dynię pokroić na kawałki i usunąć pestki. Następnie ułożyć kawałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 180 st. C i piec ok. 45 minut, do miękkości.

Przestudzić i wybrać łyżką miąższ. Jeżeli istnieje potrzeba zmiksować blenderem. i gotowe :-)


 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
czwartek, 05 października 2017 10:41

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2017/10/08 08:52:11:

    koniecznie trzeba zrobić na zimę

  • Gość Anita napisał(a) z *.dynamic.mm.pl komentarz datowany na 2017/10/08 16:05:22:

    Jadłam kiedyś coś takiego, ale tak dawno, że koniecznie będe musiała to powtórzyć :P

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2017/10/09 10:01:50:

    Doskonały dodatek do ciast na przykład...

  • Gość Amcenter napisał(a) z *.cable.smsnet.pl komentarz datowany na 2017/10/28 21:12:27:

    Czy mogłabyś udostępnić jakiś przepis, w którym można tego typu puree wykorzystać? Niestety, dynnii próbowałem już kilkukrotnie i jej smak najzwyczajniej mi nie odpowiada. Chcę zrobić do niej jeszcze jedno podejście, gdyż zdaję sobie sprawę z jej właściwości odżywczych.

  • kassia.94 napisał(a) komentarz datowany na 2017/11/05 18:23:29:

    uuoo mega

  • grazka788 napisał(a) komentarz datowany na 2017/11/08 23:16:20:

    też takie puer zrobiłam, później jak znalazł do ciasta dyniowego lub chleba :)

  • Gość SmakiZdrowia.pl napisał(a) z *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl komentarz datowany na 2017/11/30 13:56:34:

    Uwielbiam dynię, także możliwość użycia jej w każdej chwili kusi :) . Na pewno przetestuję .
    Zapraszam również do siebie, myślę, że warto :)
    www.smakizdrowia.pl/Blog
    Pozdrawiam,
    Kamila

  • zzuzia92 napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/17 19:19:23:

    musi genialnie smakowac

  • Gość pod tym linkiem napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2018/02/26 20:31:44:

    Zrobiłem sobie to puree z dyni i muszę powiedzieć że jest fenomenalne, chyba zrobię więcej i pomrożę, dynia nie jest u mnie dostępna przez cały rok.

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl Uczta pod gołym niebem 2016 COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Wielkanocne Smaki - edycja V Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013 Soczewica 2