Agatka gotuje i smakuje

Wpis

środa, 29 lipca 2015

Kotlety z ziemniaków

 

kotlety

kotlety

kotlety 

Zostały Wam ziemniaki z obiadu i nie wiesz co z nimi zrobić, o to propozycja na pyszne kotlety :-) Można je podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub okraszone tylko np. przesmażonym boczkiem i cebulką.

 

Składniki:

ok. 1/2 kg ziemniaków

200 g twarogu półtłustego

1 jajko

1 duża cebula

1 łyżka masła

2 łyżki mąki pszennej

sól, pieprz

bułka tarta

olej do smażenia

 

Składniki:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Do przestudzonych ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę biały ser, zrumienioną cebulę, jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszać.

Formować niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.

Smacznego :-)

 

kotlety


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
środa, 29 lipca 2015 17:11

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl Uczta pod gołym niebem 2016 COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Wielkanocne Smaki - edycja V Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013 Soczewica 2