Agatka gotuje i smakuje

Wpis

wtorek, 15 stycznia 2013

Pieczarki w cieście naleśnikowym

pieczarki w cieście

 pieczarki w cieście

 

Proste i smaczne pieczarki, które mogą być podane jako przekąska na przyjęciach, jak również na obiad np. z ryżem.

Dosyć, że są bardzo smaczne, to jeszcze błyskawicznie się je robi :-)

 

Składniki:

8 szt. dużych pieczarek

2 jajka

sól, pieprz

3/4 szkl. mąki

1/2 szkl. mleka

olej do smażenia

 

Wykonanie:

Pieczarki umyć i osuszyć. Pozbawić ogonków.  Jeśli kapelusze są duże przekroić wzdłuż na pół.

Z jajek, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przyprawić solą i pieprzem.

Wrzucamy kapelusze pieczarek do ciasta, dokładnie w nim je obtaczamy i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Smacznego :-)

Uwaga: Nóżki pieczarek nie wyrzucałam, pokroiłam drobno, przesmażyłam, dodałam masła i wymieszałam z ugotowanym ryżem.


pieczarki

pieczarki

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
wtorek, 15 stycznia 2013 10:47

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość KulinarnaJa napisał(a) z 83.142.121.7* komentarz datowany na 2013/01/15 10:53:42:

    Uwielbiam, chyba muszę lecieć do sklepu po pieczray! :)

  • Gość Dusia napisał(a) z abr210.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/15 10:53:47:

    Wow ! ;-)
    To jest ciekawe :)

  • roxanadelicje napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 12:19:15:

    Bardzo fajny pomysł :)

  • dogsonx napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 13:04:01:

    Noo raczej !! pieczarki i ciasto, to musi się udać :))

  • Gość Angelika napisał(a) z staticline-31-183-92-157.toya.net.pl komentarz datowany na 2013/01/15 17:08:22:

    Znam i uwielbiam :)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 23:27:44:

    Nie znałam takiego sposobu na pieczarki. Naprawdę pysznie się zapowiada :)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/16 09:21:56:

    bardzo fajny i apetyczny pomysł :)

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/16 13:46:01:

    mniam! już bardzo dawno nie jadłam;/

  • Gość Natka napisał(a) z ien210.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/17 09:00:45:

    Bardzo fajny przepis :)
    Pozdrawiam!!

  • precelia napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/18 20:02:41:

    oj ale smaka mi narobiłaś!

  • Gość GastroMonia napisał(a) z itg26.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/21 09:36:41:

    super pomysł, też takie czasem robię (ale woda+ mąka tylko) i rzucam na sałatę:)

  • bronislawa70 napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/14 14:14:48:

    Uwielbiam takie pieczarki na zimno i na ciepło. :) Pychota.

  • Gość gosc napisał(a) z 5aceb55a.bb.sky.com komentarz datowany na 2014/02/19 16:25:28:

    Szukalam lepszego ciasta niz moj stary przepis i udalo sie ! Dziekuje bardzo!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013