Agatka gotuje i smakuje

Wpis

wtorek, 15 stycznia 2013

Pieczarki w cieście naleśnikowym

pieczarki w cieście

 pieczarki w cieście

 

Proste i smaczne pieczarki, które mogą być podane jako przekąska na przyjęciach, jak również na obiad np. z ryżem.

Dosyć, że są bardzo smaczne, to jeszcze błyskawicznie się je robi :-)

 

Składniki:

8 szt. dużych pieczarek

2 jajka

sól, pieprz

3/4 szkl. mąki

1/2 szkl. mleka

olej do smażenia

 

Wykonanie:

Pieczarki umyć i osuszyć. Pozbawić ogonków.  Jeśli kapelusze są duże przekroić wzdłuż na pół.

Z jajek, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przyprawić solą i pieprzem.

Wrzucamy kapelusze pieczarek do ciasta, dokładnie w nim je obtaczamy i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Smacznego :-)

Uwaga: Nóżki pieczarek nie wyrzucałam, pokroiłam drobno, przesmażyłam, dodałam masła i wymieszałam z ugotowanym ryżem.


pieczarki

pieczarki

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
wtorek, 15 stycznia 2013 10:47

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość KulinarnaJa napisał(a) z 83.142.121.7* komentarz datowany na 2013/01/15 10:53:42:

    Uwielbiam, chyba muszę lecieć do sklepu po pieczray! :)

  • Gość Dusia napisał(a) z abr210.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/15 10:53:47:

    Wow ! ;-)
    To jest ciekawe :)

  • roxanadelicje napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 12:19:15:

    Bardzo fajny pomysł :)

  • dogsonx napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 13:04:01:

    Noo raczej !! pieczarki i ciasto, to musi się udać :))

  • Gość Angelika napisał(a) z staticline-31-183-92-157.toya.net.pl komentarz datowany na 2013/01/15 17:08:22:

    Znam i uwielbiam :)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 23:27:44:

    Nie znałam takiego sposobu na pieczarki. Naprawdę pysznie się zapowiada :)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/16 09:21:56:

    bardzo fajny i apetyczny pomysł :)

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/16 13:46:01:

    mniam! już bardzo dawno nie jadłam;/

  • Gość Natka napisał(a) z ien210.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/17 09:00:45:

    Bardzo fajny przepis :)
    Pozdrawiam!!

  • precelia napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/18 20:02:41:

    oj ale smaka mi narobiłaś!

  • Gość GastroMonia napisał(a) z itg26.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/01/21 09:36:41:

    super pomysł, też takie czasem robię (ale woda+ mąka tylko) i rzucam na sałatę:)

  • bronislawa70 napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/14 14:14:48:

    Uwielbiam takie pieczarki na zimno i na ciepło. :) Pychota.

  • Gość gosc napisał(a) z 5aceb55a.bb.sky.com komentarz datowany na 2014/02/19 16:25:28:

    Szukalam lepszego ciasta niz moj stary przepis i udalo sie ! Dziekuje bardzo!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013