Agatka gotuje i smakuje

Wpis

niedziela, 26 sierpnia 2012

Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem

papryki z farszem

Pięknie prezentuje się na talerzu, a przy tym pyszna i łatwa w przyrządzeniu. Podana z ziemniakami może być daniem obiadowym, a z pieczywem na ciepłą kolację :-) polecam...

 

Składniki:

ok. 1/2 kg mięsa mielonego

2 woreczki ryżu

4 duże dorodne czerwone papryki

2 cebule

8 plasterków sera żółtego

przyprawy: sól, pieprz, oregano

3 ząbki czosnku

olej do formy

 

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Ryż ugotować i dodać razem z cebulą do mięsa mielonego. Wymieszać wszystko razem z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę na jednolitą masę.

Papryki umyć, przekroić na pół wzdłuż i pozbawić gniazd nasiennych. Każdą połówkę napełnić przygotowanym farszem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na ok. 1 godz. w temp. 180 st.C. 15 minut przed wyjęciem ułożyć na każdej papryce po plasterku zółtego sera i zapiec już bez przykrycia.

Smacznego :-)


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
niedziela, 26 sierpnia 2012 12:14

Komentarze

Dodaj komentarz

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/26 12:27:45:

    Jeju jak one pięknie wyglądają .Ten ser mnie powalił .Mniam !!!

  • Gość Magda napisał(a) z 91-123-191-13.gigainternet.pl komentarz datowany na 2012/08/26 12:36:24:

    taka papryka to świetny obiad!:) bardzo ją lubię!

  • zen.ona napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/26 16:56:31:

    Też czasami robimy, ale na ser nie wpadłam. Fajny pomysł:)

  • Gość Biedr_ona napisał(a) z etv229.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/08/26 18:50:40:

    Znane mi danie i bardzo zachęcające ;-)) Lecę po paprykę! ;-))


    www.przysmakiewy.pl

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/26 22:23:17:

    bardzo lubie taka paprykę....fajny pomysł z serem na wierzchu :)

  • Gość natka napisał(a) z ien210.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/08/30 14:50:51:

    Akurat trwa sezon paprykowy także danie napewno doczeka sie przygotowania w najbliższym czasie :)

    Pozdrawiam!!

  • marinia napisał(a) komentarz datowany na 2012/09/06 16:51:36:

    Ależ u Ciebie pysznie! Dawno tu nie zaglądałam... Dużo straciłam!

  • Gość Niki napisał(a) z bld183.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/09/29 11:01:17:

    Pyszne jest również jak zastąpicie zółty ser parmezanem.

  • Gość napisał(a) z gjv86.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2014/09/02 13:36:02:

    no i mnie namówiłaś dzisiaj na obiad papryka:)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013