Agatka gotuje i smakuje

Wpis

środa, 04 lipca 2012

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem i grzybami

paszteciki.jpg

Doskonałe do czerwonego barszczyku, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Gorąco polecam na różne przyjęcia, na pewno będą gościom smakować :-)

Składniki:

2 op. ciasta francuskiego

1 jajko

ok. 15 dag wędzonego boczku

ok. 25 dag gotowanych grzybów

ok. 25 dag gotowanego mięsa np. z rosołu

2 duże cebule

sól, pieprz, oregano

Wykonanie:

Boczek pokroić w kostkę i przetopić na patelni, dodać pokrojoną cebulę i razem udusić. Następnie zmielić w maszynce ugotowane grzyby, gotowane mięso i cebulę z boczkiem. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i przesmażyć jeszcze na patelni. 

Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na kwadraty i zawijać w koperty (oczywiście możemy zawinąć w dowolne kształty np. rożki). Jajko roztrzepać i posmarować nim każdy pasztecik. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika w temp. 200 st.C.

Smacznego :-)

surowe paszteciki.jpg

paszteciki dwa.jpg 

 

  

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
środa, 04 lipca 2012 16:58

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wiosenka27 napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 17:13:20:

    Uwielbiam takie paszteciki:)

  • szana-banana napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 17:43:56:

    moje ulubione <3
    pozdrawiam ciepło,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 18:30:30:

    bardzo fajny pomysł :))) będe musiała wykorzystać

  • coubeatki napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 18:43:58:

    Mam ostatnio hopla na punkcie ciasta francuskiego - muszą być pyszne!

    PS. Mam kubeczek z tej samej serii tylko z Gdańskiem ;)

  • Gość kuchnia-domowa-ani.blogspot.com napisał(a) z *.189.218.66.skyware.pl komentarz datowany na 2012/07/04 20:41:55:

    Świetny przepis, wypróbuję, dawno nie jadłam nic z ciastem francuskim!

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 20:44:14:

    Pychotka :) Kojarzą mi się ze świetami, ale w sumie takie paszteciki i barszczyk można wcinać przez cały rok :)

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/04 22:11:39:

    świetna przekąska;) muszę wypróbować!

  • zjedz_mnie napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/05 12:37:21:

    Ciasto francuskie daje sporo możliwości na różne smakołyki, tak jak Twoje ;]

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/06 07:18:42:

    Pycha do barszczyku

  • przysmakiewy.pl napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/07 22:53:59:

    A do tego domowej roboty barszczyk ;-D Zajadać się można!


    www.przysmakiewy.pl

  • zawsze.oliwek napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/09 22:10:47:

    takie lubię najbardziej :) a już z barszczykiem- niebo w gębie :)

  • precelia napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/13 23:11:42:

    Zamawiam jedno:)

  • zen.ona napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/23 12:54:51:

    Nie ma nic prostszego od powyższych pasztecików, ale jakże pyszne są, a u Ciebie wyglądają na takie, które można by od razu schrupać:)

  • sisterskitchen napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/02 15:22:44:

    Ale smakowicie wyglądają!
    Zapraszam do mnie na konkursik.

  • chanya13 napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/07 22:43:35:

    Uwielbiam :)

  • asiagosia128 napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/12 14:54:35:

    Wyglądają apetycznie;) chętnie wypróbuje przepisik;)

  • f.l.y napisał(a) komentarz datowany na 2012/08/23 17:08:40:

    ..śliczny świecznik... :)

  • Gość natka napisał(a) z *.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/09/14 11:40:53:

    Idzie jesień więc takie paszteciki w sam raz by się zjadło :):):)

    Przepis na ciasto chętnie wypróbuje u sieibie :-)

    Pozdrawiam!!

  • Gość natka napisał(a) z *.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/09/14 11:41:52:

    zapomniała dodac, że pomimo tego , że gotowe wygląda jakbyś sama je robiła :)

  • Gość maggaw napisał(a) z *.fbx.proxad.net komentarz datowany na 2013/12/17 10:39:33:

    Wlasnie tego szukalam !

    Tyle ze grzyby mam suszone. Ile trzeba wziac suszonych grzybow zeby dalo to 25 g po ugotowaniu ?

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2013/12/20 14:48:43:

    Ja tez wykorzystuję suszone grzyby, tylko ugotowane już z upy grzybowej wyciągam :-) to nie ma aż takiego znaczenia ile ich dasz, jak więcej to będzie bardziej grzybowe, jak mniej to bardziej mięsne :-)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl Uczta pod gołym niebem 2016 COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Wielkanocne Smaki - edycja V Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013 Soczewica 2