Agatka gotuje i smakuje

Wpis

środa, 23 maja 2012

Sos koperkowy

Doskonały do mięs i ziemniaków.

Składniki:

1 1/2 szkl. rosołu lub wody + kostka rosołowa

pęczek koperku

5 łyżek śmietany

2 czubate łyżki mąki

pieprz

Wykonanie:

Zagotować wodę z kostką rosołową, dodać posiekany koperek, doprawić pieprzem i chwilę gotować. Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotować. Sos mamy gotowy :-)

Smacznego :-)


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
środa, 23 maja 2012 09:04

Polecane wpisy

  • Sałatka brokułowa

    Dawno mnie tu nie było, a pasowałoby coś wrzucić na ząb :-) Dziś proponuję bardzo smaczną i szybką sałatkę brokułową. Składniki: 1 brokuł (500g) 4 jajka ugoto

  • Puree z dyni

    Puree z dyni można wykorzystać do zupy, farszów, wypieków ciast, czy pieczywa.Możemy je zapasteryzować w słoikach, bądź zamrozić. Nie wymaga dużego wysiłku, a n

  • Ketchup z cukinii

    Ketchup na prawdę pyszny. Wyszedł tak dobry, że na drugi dzień dorabiałam kolejną porcję :-) Z podanych składników wychodzi około 5 małych słoiczków (200g). Sło

  • Z ziemi włoskiej…

    …a konkretnie z Sycylii będzie pochodzić dzisiaj opisywana potrawa. Ale najpierw, na smaczny początek, kilka obrazków ukazujących tylko malutką część sycy

  • Bigos prałacki

    Dawno już czekał, zaznaczony (w książce H. Dębskiego Bukiet z warzyw ), ten przepis, by go wypróbować. I przyszedł jego czas. Jest świetny, bardzo sycący, w sam

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Biedr_ona napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/05/23 09:06:34:

    Mhmh.. uwielbiam koperek;-D


    www.przysmakiewy.pl

  • Gość Dzikowiec napisał(a) z *.piaseczno.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/05/23 09:22:25:

    Mmm.... sos zdecydowanie w moim guście :)

  • 9moniam napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/23 12:28:26:

    ja Ci kapustą narobiłam smaka a Ty mi tym sosikiem:)

  • kuchennefascynacje napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/23 12:57:13:

    Uwielbiam, pyszny sosik :)

  • zawsze.oliwek napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/23 13:24:52:

    bardzo lubię ten sos koperkowy właśnie z takim pulpecikami :)

  • Gość kuchnia-domowa-ani.blogspot.com napisał(a) z *.189.218.66.skyware.pl komentarz datowany na 2012/05/23 13:34:18:

    Hmmm to mój ulubiony sosik :P

  • coubeatki napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/23 16:32:25:

    Mmmm.... jak ja lubię wiosnę - tyle cudów można wyczarować :)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/23 23:47:23:

    mmm sos koperkowy bardzo lubię ;)))

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/24 12:38:08:

    Bardzo lubię .Pycha

  • Gość Ervisha napisał(a) z 212.160.111.* komentarz datowany na 2012/05/25 09:21:15:

    Na pewnoi skorzystam z przepiosu

  • Gość mama napisał(a) z *.zone6.bethere.co.uk komentarz datowany na 2012/06/05 18:12:30:

    pycha

  • Gość napisał(a) z *.ip.netia.com.pl komentarz datowany na 2012/06/23 11:21:41:

    pycha z jajkiem na twardo

  • Gość ofc napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/06/25 15:47:38:

    robiłam jak w przepisie i wyszedł mi trochę rzadki jak na sos, ale to nawet i może dobrze. generalnie bardzo dobry, ale dałam mniej koperku niż cały pęczek bo mój był taki wielki że praktycznie jadłabym masę koperkową ;p

  • Gość napisał(a) z *.ip.netia.com.pl komentarz datowany na 2012/07/04 18:39:24:

    dziekuje za fajny przepis

  • Gość mika napisał(a) z *.xdsl.centertel.pl komentarz datowany na 2012/08/13 10:10:36:

    przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny ; )

  • Gość napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/11/05 11:56:47:

    super

  • Gość Anonim napisał(a) z *.frinet.pl komentarz datowany na 2013/04/07 20:34:44:

    Wszyscy z rodziny posmakowali i MNIAMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Am am

  • Gość uki napisał(a) z *.19-2.cable.virginmedia.com komentarz datowany na 2013/04/14 13:24:46:

    wlasnie zrobilem mmmm pychotka

  • Gość Renia napisał(a) z *.bb.sky.com komentarz datowany na 2013/05/31 14:17:42:

    świetny, zrobiłam go. Nadaje sie do wszystkiego. Pycha!!!

  • Gość magda napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2014/03/20 22:17:41:

    ostatnio w mojej kuchni rządzi koperek, a z nim ten wyszedł bardzo dobry :) robiłam go na patelni, na której smażyłam mięsko i nie myjąc jej po tym, co dodatkowo dodało mu fajnego smaczku :)

  • Gość napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2014/07/07 10:26:23:

    beznadzieja

  • Gość GAL ANONIM napisał(a) z 109.79.178.* komentarz datowany na 2015/01/04 17:16:51:

    Beznadzieja kolejny przepis cytuje " 5 łyżek smietany " i badz tu normalny NAPISZ JAKIEJ .... Potem zamieszczaj ^^ przepis

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl Uczta pod gołym niebem 2016 COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Wielkanocne Smaki - edycja V Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013 Soczewica 2