Agatka gotuje i smakuje

Wpis

wtorek, 17 kwietnia 2012

Kalafior w panierce

Przygotowany w ten sposób kalafior możemy podać na przystawkę, jak i na obiad do drugiego dania.

Składniki:

główka kalafiora

jajko

bułka tarta

sól, cukier

olej do smażenia

Wykonanie:

Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej i pocukrowanej wodzie, ok. 10 minut. Następnie wyjąć z wody na durszlak i przelać zimną wodą. Panierować każdy kawałek w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Smacznego :-)

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
wtorek, 17 kwietnia 2012 12:26

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Biedr_ona napisał(a) z eus53.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/04/17 14:43:27:

    Fajna przystawka, zapewne znalazłaby wielu zwolenników ;-)


    www.przysmakiewy.pl

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/17 21:42:51:

    Bardzo lubię kalafiora, jednak w takiej postaci jeszcze go nie jadłam. Koniecznie muszę spróbować;)

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/18 00:30:32:

    Bardzo lubie kalafiora pod taką postacią .Apetycznie wyglądają

  • kuchnia_breni napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/18 10:30:37:

    O, ja lubię takiego kalafiora zarówno samego, jak i do obiadu zamiast ziemniaków :)

  • f.l.y napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/19 22:51:37:

    ależ to musi być dobre! :) kupię sobie kalafiora, bo mi ślinka pociekła :) narobiłaś mi apetytu...

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/21 12:31:39:

    kalafiora bardzo lubię, a tak przyrządzonego jeszcze nie jadłam :)))

  • aluubaluu napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/21 16:31:14:

    Jadłam kiedyś takie kalafiorki w indyjskiej restauracji :) i były bardzo smaczne, Twoje wyglądają równie apetycznie :)

  • Gość maju napisał(a) z 94-240-39-47.lukman.pl komentarz datowany na 2012/07/28 22:32:05:

    Uwielbiam :)))
    My jemy jeszcze maczając w sosiku czosnkowym: 3 łyżki majonezu, 3 małe łyzeczki jogurtu naturalnego i przeciśnięte ząbki czosnku - ilość czosnku wg własnej tolerancji jego mocy :) POLECAM >

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013