Agatka gotuje i smakuje

Wpis

wtorek, 17 kwietnia 2012

Kalafior w panierce

Przygotowany w ten sposób kalafior możemy podać na przystawkę, jak i na obiad do drugiego dania.

Składniki:

główka kalafiora

jajko

bułka tarta

sól, cukier

olej do smażenia

Wykonanie:

Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej i pocukrowanej wodzie, ok. 10 minut. Następnie wyjąć z wody na durszlak i przelać zimną wodą. Panierować każdy kawałek w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Smacznego :-)

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
wtorek, 17 kwietnia 2012 12:26

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Biedr_ona napisał(a) z eus53.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/04/17 14:43:27:

    Fajna przystawka, zapewne znalazłaby wielu zwolenników ;-)


    www.przysmakiewy.pl

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/17 21:42:51:

    Bardzo lubię kalafiora, jednak w takiej postaci jeszcze go nie jadłam. Koniecznie muszę spróbować;)

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/18 00:30:32:

    Bardzo lubie kalafiora pod taką postacią .Apetycznie wyglądają

  • kuchnia_breni napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/18 10:30:37:

    O, ja lubię takiego kalafiora zarówno samego, jak i do obiadu zamiast ziemniaków :)

  • f.l.y napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/19 22:51:37:

    ależ to musi być dobre! :) kupię sobie kalafiora, bo mi ślinka pociekła :) narobiłaś mi apetytu...

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/21 12:31:39:

    kalafiora bardzo lubię, a tak przyrządzonego jeszcze nie jadłam :)))

  • aluubaluu napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/21 16:31:14:

    Jadłam kiedyś takie kalafiorki w indyjskiej restauracji :) i były bardzo smaczne, Twoje wyglądają równie apetycznie :)

  • Gość maju napisał(a) z 94-240-39-47.lukman.pl komentarz datowany na 2012/07/28 22:32:05:

    Uwielbiam :)))
    My jemy jeszcze maczając w sosiku czosnkowym: 3 łyżki majonezu, 3 małe łyzeczki jogurtu naturalnego i przeciśnięte ząbki czosnku - ilość czosnku wg własnej tolerancji jego mocy :) POLECAM >

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Wielkanocne Smaki - edycja V banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013