Agatka gotuje i smakuje

Wpis

czwartek, 22 marca 2012

Pieczarki nadziewane z piekarnika

Pomysł na szybką i łatwą przystawkę na przyjęcia. Przepis pochodzi od mojej mamy, która często robiła takie pieczarki na różne imprezy :-) Ładnie wyglądają i są na prawdę smaczne...

Składniki:

8 dorodnych pieczarek

1 cebula

1 jajko

sól, pieprz

natka pietruszki

4 łyżki tartego żółtego sera

1 łyżka bułki tartej

odrobina oleju

Wykonanie:

Pieczarki umyć i wykroić nóżki. Kapelusze posolić i odłożyć na bok. Na rozgrzanym oleju przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i ogonki z pieczarek. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wymieszać na jednolitą masę. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze pieczarek. Na wierzchu posypać tartym żółtym serem. Pieczarki ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika na ok. 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Smacznego :-)

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
czwartek, 22 marca 2012 15:58

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Dzikowiec napisał(a) z 031011211112.piaseczno.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/03/22 16:58:51:

    Świetny przepis, wykorzystam go przy najbliższej okazji :) Pięknie wyglądają!

  • szana-banana napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/22 17:46:57:

    na pewno smakują bardzo dobrze !
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie!
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

  • Gość martoohna napisał(a) z 159-205-145-191.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2012/03/22 21:06:51:

    mniam, robiłam kiedyś podobne;) pozdrawiam i zapraszam do mnie

  • degustatorka napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/23 08:18:04:

    Faktycznie bardzo apetycznie wyglądają.

  • talablaska napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/23 20:10:02:

    Jakie tu u Ciebie pyszności- na pewno nie raz jeszcze tu zajrzę. Pieczareczki pierwsza klasa!

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/24 01:46:56:

    Są jeszcze ? Jak tak to poproszę chociaż jedną

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/25 22:04:51:

    Robię bardzo podobne, ale do farszu dodaję jeszcze pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę.

  • Gość Justyna napisał(a) z 217-97-244-94.tks.pl komentarz datowany na 2012/06/24 14:33:10:

    Jajko ma być ugotowane czy surowe wlać?

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/25 12:13:30:

    Oczywiście jajko surowe ono nam się zetnie w piekarniku :-)

  • Gość Arecki napisał(a) z 89-77-98-158.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/11/17 18:00:26:

    a z ketchupem jakie pyszne, mniam mniam :)

  • Gość Owenek napisał(a) z aakw38.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/11/22 17:35:29:

    Wyszły przepysznie! Polecam każdemu ^^

  • Gość play girl napisał(a) z 46.246.248.240.dsl.dyn.forthnet.gr komentarz datowany na 2014/01/29 18:35:07:

    Mam tylko godzinke na przygotowanie kolacyjki, wiec akurat ten przepis bedzie idealny!

  • Gość napisał(a) z static-46-238-243-90.awacom.net komentarz datowany na 2014/03/02 10:32:37:

    A jajko ugotowane czy surowe dodać

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2014/03/03 10:10:15:

    Jajko surowe, ono zetnie się w piekarniku, daje się je po to, żeby nadzienie się nie kruszyło :-)

  • ulabrzyduladg88 napisał(a) komentarz datowany na 2014/06/03 14:59:49:

    Dzisiaj będę robić pieczarki z Twojego przepisu :)
    Zobaczymy czy wyjdą :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Wielkanocne Smaki - edycja V banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013