Agatka gotuje i smakuje

Wpis

czwartek, 22 marca 2012

Pieczarki nadziewane z piekarnika

Pomysł na szybką i łatwą przystawkę na przyjęcia. Przepis pochodzi od mojej mamy, która często robiła takie pieczarki na różne imprezy :-) Ładnie wyglądają i są na prawdę smaczne...

Składniki:

8 dorodnych pieczarek

1 cebula

1 jajko

sól, pieprz

natka pietruszki

4 łyżki tartego żółtego sera

1 łyżka bułki tartej

odrobina oleju

Wykonanie:

Pieczarki umyć i wykroić nóżki. Kapelusze posolić i odłożyć na bok. Na rozgrzanym oleju przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i ogonki z pieczarek. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wymieszać na jednolitą masę. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze pieczarek. Na wierzchu posypać tartym żółtym serem. Pieczarki ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika na ok. 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Smacznego :-)

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
czwartek, 22 marca 2012 15:58

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Dzikowiec napisał(a) z 031011211112.piaseczno.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/03/22 16:58:51:

    Świetny przepis, wykorzystam go przy najbliższej okazji :) Pięknie wyglądają!

  • szana-banana napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/22 17:46:57:

    na pewno smakują bardzo dobrze !
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie!
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

  • Gość martoohna napisał(a) z 159-205-145-191.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2012/03/22 21:06:51:

    mniam, robiłam kiedyś podobne;) pozdrawiam i zapraszam do mnie

  • degustatorka napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/23 08:18:04:

    Faktycznie bardzo apetycznie wyglądają.

  • talablaska napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/23 20:10:02:

    Jakie tu u Ciebie pyszności- na pewno nie raz jeszcze tu zajrzę. Pieczareczki pierwsza klasa!

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/24 01:46:56:

    Są jeszcze ? Jak tak to poproszę chociaż jedną

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/25 22:04:51:

    Robię bardzo podobne, ale do farszu dodaję jeszcze pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę.

  • Gość Justyna napisał(a) z 217-97-244-94.tks.pl komentarz datowany na 2012/06/24 14:33:10:

    Jajko ma być ugotowane czy surowe wlać?

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/25 12:13:30:

    Oczywiście jajko surowe ono nam się zetnie w piekarniku :-)

  • Gość Arecki napisał(a) z 89-77-98-158.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/11/17 18:00:26:

    a z ketchupem jakie pyszne, mniam mniam :)

  • Gość Owenek napisał(a) z aakw38.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/11/22 17:35:29:

    Wyszły przepysznie! Polecam każdemu ^^

  • Gość play girl napisał(a) z 46.246.248.240.dsl.dyn.forthnet.gr komentarz datowany na 2014/01/29 18:35:07:

    Mam tylko godzinke na przygotowanie kolacyjki, wiec akurat ten przepis bedzie idealny!

  • Gość napisał(a) z static-46-238-243-90.awacom.net komentarz datowany na 2014/03/02 10:32:37:

    A jajko ugotowane czy surowe dodać

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2014/03/03 10:10:15:

    Jajko surowe, ono zetnie się w piekarniku, daje się je po to, żeby nadzienie się nie kruszyło :-)

  • ulabrzyduladg88 napisał(a) komentarz datowany na 2014/06/03 14:59:49:

    Dzisiaj będę robić pieczarki z Twojego przepisu :)
    Zobaczymy czy wyjdą :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013