Agatka gotuje i smakuje

Wpis

sobota, 25 lutego 2012

Kiełbaski pyszne w cieście francuskim

Zaprosiliście gości i macie ograniczony czas na przygotowanie kolacji, o to moja propozycja na coś szybkiego i smacznego, a przy tym ładnie się prezentującego :-)

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

16 szt, małych kiełbasek (np. pyszne)

białko z jajka do posmarowania

Wykonanie:

Ciasto francuskie pokroić na 16 prostokątów i na każdym ułożyć w poprzek po jednej kiełbasce i zawinąć po przekątnej. Wierzch posmarować białkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st.C ok. 15 minut.

Prawda, że szybko?


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
sobota, 25 lutego 2012 15:46

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • eda_dynda napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/25 16:02:38:

    Wyglądają zachęcająco...
    Uwielbiam smakołyki, przy których nie zdążę się zmęczyć ;)
    Pozdrawiam!

  • Gość megenta napisał(a) z *.elomza.pl komentarz datowany na 2012/02/25 16:51:26:

    bardzo szybkie i efektowne. znam to danie pod nazwą "świnki w kocykach" :)

  • lutka40 napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/25 18:43:10:

    Znany temat .Uwielbiam je robić ,szczególnie jak goście za drzwiami i trzeba coś podać .Wyglądają mega smakowicie

  • dusiowaa napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/25 20:13:25:

    o jakie pysznosci!

  • degustatorka napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/26 10:20:48:

    Pycha, też czasami takie przygotowuję.

  • chanya13 napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/26 14:58:31:

    Francuskie "hot-dogi" :-) są przepyszne. Pozdrawiam

  • nastusia81 napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/27 22:04:29:

    U nas często gęsto goszczą na stole, gdy goście się "wpraszają" w ostatniej chwili;)

  • bronislawa70 napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/28 14:06:00:

    Dziękuję za odwiedziny i za miłe komentarze.:)...Kiełbaski są pyszne,też czasami takie robię, a ciasto francuskie wprost uwielbiam.:))

  • f.l.y napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/28 19:41:44:

    świetny przepis! adoptuję! :) a te 'pyszne' kiełbaski to jakieś specjalne? na wagę, w paczkach? gdzie można takie maleństwa dostać?

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/28 21:12:27:

    Kiełbaski pyszne kupuję na wagę, a te akurat kupiłam w Lewiatanie na mięsnym :-) pozdrawiam :-)

  • Gość Loriel napisał(a) z *.internetdsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2012/03/02 14:50:50:

    Ja robię takie kiełbaski/parówki, gdy nie mam czasu na przygotowanie obiadu (niestety, czasami się to zdarza) lub na coroczny, letni rajd krajoznawczy w Skwierzynie ;) Parówki stały się już swego rodzaju tradycją w czasie tej imprezy ;) Pewnie dlatego, że równie dobrze smakują na zimno :) Ja dodatkowo obtaczam ciasto w sezamie, a parówki smaruję musztardą i owijam plasterkiem sera. Pycha :)

  • rudyniejestzly napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/04 14:12:04:

    też je robię, są pyszne!:)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl Uczta pod gołym niebem 2016 COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Wiosenne słodkości! Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2015 Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Wielkanocne Smaki - edycja V Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013 Soczewica 2