Agatka gotuje i smakuje

Wpis

piątek, 03 lutego 2012

Babka szybka z olejem

Babkę tą zdążymy zrobić dosłownie w pięć minut, pozostaje nam tylko czekać, aż się upiecze :-)


Składniki i wykonanie:

4 jajka

1 szkl. cukru

Zmiksować to razem.

Następnie w tej kolejności dodać:

1 1/2 szkl. mąki

6 łyżek oleju

3 łyżki wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Piec ok. 45 minut w temp. 180 st.C.

Smacznego :-)


babka


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
piątek, 03 lutego 2012 17:36

Komentarze

Dodaj komentarz

  • smak.czekolady napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/03 19:26:22:

    Co do przepisu to uważam, że to zwykły biszkopt w formie babki z polewą :)

  • ugotujmy napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/03 20:36:38:

    ..a później zjadać jeszcze ciepłą!:-)

  • Gość klaudia napisał(a) z host-91-217-0-228.fiberway.pl komentarz datowany na 2013/12/20 16:09:25:

    do biszkopta nie dodaje sie oleju,więc to nie jest biszkopt.

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013