Agatka gotuje i smakuje

Wpis

piątek, 03 lutego 2012

Babka szybka z olejem

Babkę tą zdążymy zrobić dosłownie w pięć minut, pozostaje nam tylko czekać, aż się upiecze :-)


Składniki i wykonanie:

4 jajka

1 szkl. cukru

Zmiksować to razem.

Następnie w tej kolejności dodać:

1 1/2 szkl. mąki

6 łyżek oleju

3 łyżki wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Piec ok. 45 minut w temp. 180 st.C.

Smacznego :-)


babka


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
piątek, 03 lutego 2012 17:36

Komentarze

Dodaj komentarz

  • smak.czekolady napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/03 19:26:22:

    Co do przepisu to uważam, że to zwykły biszkopt w formie babki z polewą :)

  • ugotujmy napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/03 20:36:38:

    ..a później zjadać jeszcze ciepłą!:-)

  • Gość klaudia napisał(a) z host-91-217-0-228.fiberway.pl komentarz datowany na 2013/12/20 16:09:25:

    do biszkopta nie dodaje sie oleju,więc to nie jest biszkopt.

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013