Agatka gotuje i smakuje

Wpis

niedziela, 18 grudnia 2011

Zupa pomidorowa na rosole

zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

 

Zupę pomidorową robię najczęściej na rosole (patrz: dania główne), ale można ją również przyrządzić na wywarze z kości, czy dowolnego mięsa.

 

Składniki:

wywar z rosołu

koncentrat pomidorowy

śmietana


Wykonanie:

Do gotującego się już rosołu dodać koncentrat pomidorowy (na 3 l wywaru ok. 3 czubate łyżki, ale najlepiej proponuje spróbować do smaku :-)). Chwilę pogotować, ja dodaję też odrobinę cukru na smak, na koniec zabielić zupę gęstą śmietaną i zagotować.

Podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.

Smacznego :-)


zupa

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
niedziela, 18 grudnia 2011 16:06

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość ondolonto napisał(a) z user-5-173-250-106.play-internet.pl komentarz datowany na 2013/01/21 12:10:53:

    śmietana się zwarzyła...

  • Gość napisał(a) z host-188-122-8-205.finemedia.pl komentarz datowany na 2014/01/28 15:46:48:

    śmietanę się hartuje!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013