Agatka gotuje i smakuje

Wpis

niedziela, 18 grudnia 2011

Zupa pomidorowa na rosole

zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

 

Zupę pomidorową robię najczęściej na rosole (patrz: dania główne), ale można ją również przyrządzić na wywarze z kości, czy dowolnego mięsa.

 

Składniki:

wywar z rosołu

koncentrat pomidorowy

śmietana


Wykonanie:

Do gotującego się już rosołu dodać koncentrat pomidorowy (na 3 l wywaru ok. 3 czubate łyżki, ale najlepiej proponuje spróbować do smaku :-)). Chwilę pogotować, ja dodaję też odrobinę cukru na smak, na koniec zabielić zupę gęstą śmietaną i zagotować.

Podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.

Smacznego :-)


zupa

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
niedziela, 18 grudnia 2011 16:06

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość ondolonto napisał(a) z user-5-173-250-106.play-internet.pl komentarz datowany na 2013/01/21 12:10:53:

    śmietana się zwarzyła...

  • Gość napisał(a) z host-188-122-8-205.finemedia.pl komentarz datowany na 2014/01/28 15:46:48:

    śmietanę się hartuje!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl COOK_MAG_e-gotujemy24_pl
zBLOGowani.pl
PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
banner przepis miesiaca Smaczna Jesień Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013