Agatka gotuje i smakuje

Wpis

wtorek, 20 grudnia 2011

Kapusta pekińska

Kupując kapustę pekińską, należy zwrócić uwagę na jej wygląd. Wybierajmy główki niezbyt duże, o zielonych (a nie żółtych!) liściach, bez rdzawych plamek i dziur po gąsienicach :-).

Kapustę pekińską można przechowywać w lodówce do 2 tygodni, tylko główkę zawinąć w folię, aby nie wyschły liście.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
agattekh
Czas publikacji:
wtorek, 20 grudnia 2011 17:52

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Kontakt: gattek@tlen.pl PustaMiska - akcja charytatywna CH_ChocPlay_02_120x600 Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zobacz moją galerię na mniamspinka.pl
Domowy Wyrób Wigilia 2013 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Sprawdzone menu na imprezy! Zimowe szaleństwa Dania Postne A może wątróbka? Czyli podroby rządzą! Pieczarkowy Tydzień 2013